Wednesday, 28 September 2016

Komitmen


Dengan kata mudahnya kalau sepanjang kau bercinta kau tak perform, kau takde komitmen.

Ada satu perkara yang aku nak jelaskan. Pasal komitmen diri aku sendiri. Banyak--Aku seorang pelajar, seorang anak, seorang adik, seorang kakak, seorang kawan, seorang yg suka masak, seorang personal secret keeper, seorang yg sedang cuba nak kurus ye aku memang tgh desperate.

Komitmen aku ni kalau nak cerita cabaran dia mmg tercabar. Contoh aku bagi komitmen aku sebagai pelajar--Jadi pelajar sepenuh masa ni siapa je yg suka ko ckp kt aku. Aku kena deal dengan semua orang. Dari pakcik pejabat ke pensyarah ke pensyarah tuto ke member satu kelas member satu kuliah member satu aras kediaman member dari matrik dulu ha cerita pasal member je dah banyak. Komitmen yg aku bagi pun kadang tu tk in full package pun sbb aku kan sakai. Jadinya bila jadi student yg automatik akan ada banyak komitmen ni kau kena tabah duhai pembaca semua. Aku ckp kat kau ni kalau kau tak tabah hidup kau yg sentosa kini akan merana sehingga kau grad nnt. Bukan aku nak takutkan tp aku pun mcm tu lah. Tabah aku ni ikut musim. Kadang tetiba aku rasa aku nak tabah, aku tabah la kalau tak aku pegi makan je pastu move on.

Komitmen bercinta ni lain pulak sbb apa ye sbb aku tak tahu sorry.

Cerita pasal bercinta ni aku malas la nak berpujangga mcm UKHTI SIMPANLAH HATIMU UTK YG LAYAK MEMILIKIMU KERNA YG LAYAK ITULAH BISA MEMIMPINMU KE SORGA ok tak aku tak buat mcm ni. Apa yg aku nk pesan cuma bila kau ada komitmen bercinta, jgn buat tu sbg kepentingan mcm kau kena serahkan hidup kau kt boifren kau camtu kan unless kalau kau tgh buat persiapan kahwin ke sambil kau belajar ni kan yela nk jadi istri ni laki kau la priotiti, assignment tolak tepi plis ops.

Jadinya itulah usul komitmen aku yg tak berapa nak jelas inputnya sekiranya kau tk baca dgn ikhlas jadila tak jelas ha gitu.

Bye aku ada kelas.







Thursday, 8 September 2016

Unapproachable Beauty


The title itself sounds ingenuine and you might prolly understand the philosophy of being unwanted when you are there expressing yourself to the community and no one cares.



The formula for you to survive as a person right at the moment is simple, beauty and personality. Embrace the following as you might see a lot of people living their life to death just to please the community as they do things to make us the main component of judgement satisfied.

Regarding to the personality they serve us, we judge. The community keep expecting beyond what they can imagine and if that doesnt fit in into their rough sketches, we are failed. I give myself a quick thought that will affect one's life. Due to the percentage of people completed with a total grand package(confidence level, personality, brilliant, attitude) is low, I can see that we are not practically learning throughout our mistakes but instead we are nodding our head on the things that can make us bloomed and complete those nasty expectation made by the community.

I used to be one of the judges but then I realized that we live as humans, we are not always right and that is why people out there have the choices to choose. Again, democracy. You make your own choices because im not going to interrupt your life decisions. Build up your own chain that even when theres a mistake occur you can always fix the chain because you own yourself. You can either learn from a smith or make it work by yourself. Its your life anyway im not going to change you but ya ill help.

Spread your vibes and you will look approachable to the community! :)

Insecurities will fade away dont worry but you, you know you are better than that. 








Monday, 5 September 2016

Insecurities


Ada sampai satu tahap aku pun jadi putus asa padahal aku dah secure diri aku habis baik do.

Sebab apa?

Aku salahkan environment--100%

Dia ada personality, lepas dia bukak mulut pap(!) attitude hilang.

Aku terang je ni. Aku masuk universiti mental terus goyang cepat koyak.