Monday, 8 August 2016

Target.


Kau dengan aku mesti ada target yang kau dah capai dan kau nak capai. Especially kalau kau perempuan. Entah tapi aku rasa perempuan kot yang banyak target ni daripada lelaki sebab apa ye sebab perempuan ramai yang sakai bab nak organize hidup ops.

So basically aku ada fikir dengan keadaan aku sekarang dan keadaan member-member dan keadaan keluarga aku pasal target yang dorang nak capai ape bapak bosan cara aku tulis ni dowww.

Kalau macam adik lelaki aku dia target bulan puasa haritu dia nak berbuka dekat surau selama 30 hari walau ada halangan macam mana pun dia tetap akan bukak puasa situ. Satu hari tu dia tertidur sampai Maghrib sebab dia main satu hari macam orang tak berpuasa ops. Aku kejut, "Adib bangun bukak puasa" dan Adib bangun, "Su tlg hantar Adib gi surau, beskal Adib rosak". Aku pun melenting macam orang gila sbb dia taknak buka puasa kat rumah. Aku hantar dia aku hantar kau jangan risau aku tak pukul orang. Sepanjang Ramadan dia berbuka kat surau. Kalau aku malas hantar pun kadang dia tumpang member naik beskal dua orang kadang tumpang pakcik jiran ikut kepala dia la cari alternatif. Ni adik aku darjah 5 dah ada achievement do aku dulu tahu pikir petang nnt amik wuduk nk minum air paip ah bapak.

Kakak aku pun ada target. Iye target hidup dia. Kau tahu la kan kadang perempuan ni bebal sikit. Kakak aku ni tak suka hidup dia kena control. Dia suka buat keputusan dulu baru cakap mak bapak. Tapinya keputusan yang dia buat tu mak aku selalu tak setuju, bapak aku setuju ha gitu. Jadinya dia teruskan je la sebab apa ye sebab sakai dan dia nak berjaya donia akhirat. At last dia berjaya jugak dengan hidup bisnes dia tu @imaanbalqis mak aku pun dah chill dah sekarang kau rilek dia tak jadi anak derhaka pun.

Adik bongsu aku pun mestilah ada target. Dia kan bongsu dan bongsu kan selalu jadi yang paling bajet.  Adik aku ni selalu main sorang-sorang sebab atas dia semua abang. Kenkadang tu dia ajak la aku kalau dia nak persaingan. Dia suka main batu seremban sekarang dan satu hari aku rasa annoyed dengan perangai dia ajak aku fight sampai batu 10 hari-hari. Aku tak terer sbb sampai batu 6 tangan aku dah takleh nak join. Jadinya, perempuan ni dia akan fight dengan diri dia sendiri start dari batu 6 sampai king dan selagi turn dia takleh main batu 1 sampai 10 in one row dia akan continue main ah bapak kadang aku sakit hati gak duduk dgn dia ni allahu.

 
(ko bayangkan tudung dia biru batu seremban dia pun biru)


Bila aku tengok orang dok unlock achievement target dorang ni aku rasa cam lagi susah untuk aku settle aku punya do sebab apa ye sebab kebanyakannya yang aku buat ni bukan atas dasar liberal aku. Macam kau, kau suka buat sesuatu sebab diri kau kan? Kalau aku, kebanyakannya aku ikut orang sebab minat aku lambat timbul macam senangnya ikan paus timbul untuk udara, aku tak. Iye aku tahu perumpamaan aku bapak sakai.


Jumpa lagi!





Wednesday, 3 August 2016

Of August.


Beauty that lies within you is not something to be proud of as you should take care of yourself first and make that as your second priority.

I have this one thought of beauty in general is what you see in the faces. It dont go away this time yet a lot of people agree with me. I used to think make-ups do make you look more representable. True very true, if that is not right why do people get sponsored by make up brands yes?

But then at the end of the day you just need those subtle smile and moves to stop the clock in order to make everyone paying their attention looking at you instead of the amount of powder you dabbed on, the brow you made today is on fleek or your tint lipstick is new on the fashion chart.



Saying this just because.
Its August now! One month left till degree takes the time.
Ciao xx


 Outfit ideas to last Raya open house.