Saturday, 28 March 2015


my question is, how stupid people can be when it comes to their child problems and they cant fix it--you blame the society for your child (behaviour) lost--but the problem is itu anak kau.

sorry but i think some of these problems are occurred due to parental negligence, you with me?




Tuesday, 24 March 2015

Ketetapan Iman


Salam alayk.

Kalau nak diceritakan pasal ketetapan iman dalam hati seseorang, kau boleh? Kadang aku fikir macam mana ada sesetengah orang boleh judge a person's imaan by their look and appearance. Sebab kau pun tahu manusia ni iman dia ada naik ada turun. Nak suruh orang sentiasa mujahadah memang lah boleh tapi apa guna Allah keluarkan syaitan dari syurga? Syaitan dah janji kat Allah dik dia nak sesatkan anak Adam sampai datangnya hari kiamat. Manusia ni pulak kerjanya asyik nak su'udzon dengan orang dopulopat jam. Sebab tu syaitan rasa kerjanya mudah kerna manusia memang kalau iman dia dijentik sikit je pun, dia dah leh jadi serapuh biskut semperit ha gitcew.

Solusi dia kalau nak tetapkan iman dalam diri, kalian perlu sentiasa improve diri dari semasa ke semasa sebab cam yang hakak cakap tadi dalam diri manusia ni tak kira ko ustaz ke pakai tudung labuh ke tak ustaz ke pakai tudung singkat ke, semua ada waktu dimana iman dia pasang surut. Bila iman tu dah berbolak-balik cam air pasang surut, masa tu lah ko kena bangkit, ko kena mujahadah, ko kena lawan. Biar orang pandang kita ni cam hipokrit dik sebab perangai kita ni cam kadang baik kadang jahat sebab yang namanya manusia ni sampai bila-bila tak akan dapat pegang title maksum. 






Friday, 13 March 2015

A Day To Remember.


Salam khamis dan selamat bergembira disisi keluarga tercinta walaupun harini hari bekerja.

Ok so yesterday 11/3 was my birthday and obviously la akak nak cerita apa yang telah terjadi semalam kan ek eleh kasi la akak chance siket nak cerita pasal birthday akak ok ko jangan nak caras.

Alkisahnya (konon dalam cerita dongeng weh), a week before birthday akak, kawan-kawan liar akak kat whatsapp ada cakap pasal kalau birthday akak ni mesti dorang celebrate, birthday dorang em harooooooooom la bebudak nak celebrate wahahahahahahahahaha i feel special la gitu dalam hati kan tapi tak tunjuk la kat dorang kang reputasi gangster akak jatuh dik.

Pastu semalam sepatutnya dorang datang sebab nak isi Wani punya upu sebab dia takde internet kat rumah so akak panggil la dia datang rumah isi guna laptop akak dengan dak Sakinah. Makanya, diorang pun datang sekali dengan dak Zafirah yang mana sangat jarang ye nak datang rumah hakak sebab dia tak berani bawak moto padahal haritu dia amik lesen moto sekali dengan akak dan dia lulus ya anak-anak. Pastu ko boleh teka dah kan projek dorang cam nak buat acah surprise birthday party anjuran pompuan-pompuan liar (excuse us but thats what we call ourselves when we are together).

Zafirah | Sakinah | Wani
(kau boleh agak kan yang paling liar tu dak Sakinah hahahahahahaahahah)


Sebenarnya banyak lagi ha ko bayangkan buat party liar makan jajan je weh. Pastu ada hadiah kan ko nampak kan ko nampak kan. Teka la apa-

     

Ha akak ko dapat nanas weh. Sebab hakak suka makan nanas so dorang bagi nanas lawak ke tidek? Tapi yang penting party liar berjalan dengan lancar siap bukak lagu leliar lagi ha ko nampak tak party ni best gila weh hahahahahahahahahahahahahahaha


Ok last, I pray to the Greatest to let our friendship be remain forever fi dunya wal akhirah. You guys are rock! Have a bless day and future muah kit okbye & thankyou for the wishes.

& thankyou mom for giving me the opportunity to live on this dunya cuz without you where would this liar girls be at kan ok gelak kit peace!